dimarts, 7 de febrer del 2012

El còmic:

     Hi ha moltes maneres de fer un còmic, es poden fer des de una escena fins a un llibre sencer. Però estèticament hi ha molts tipus de presentacions. Les vinyetes on es desarollen les escenes poden ser en forma de recuadre, de rodona, de núvol... i els personatges i/o coses poden sobresortir-hi. Per llegir el còmic les escenes es llegeixen d'esquerra a dreta.

     Les bafarades dels personatges poden expressar estats o emocions; també ens poden indicar si ho diu o només ho pensa.

     A part de l'escriptura en les bafarades, en el còmic també hi ha petits dibuixos que ens indiquen estats d'ànims dels personatges (enfadat, idea, enamorat, dubte...).


     Les onomatopeyes serveixen per indicar sorolls que passen en la història, a més a més, poden fer que s'netengui millor el que passa.




     Segons les escenes, hi ha diferents plans. Si només volem mostrar el lloc on es desarolla l'escena posarem un pla on es vegi tot el paisatge; en canvi, si volem remarcar, per exemple, una expressió facial posarem un pla on es vegi la cara del personatge.


     Les expressions de la cara fan que la vinyeta s'entengui molt millor i expressin més clarament les emocions i els sentiments.


 
     També es poden afegir moviments cinètics, que serveixen per mostrar que hi ha moviment.

     Un exemple de còmic seria aquest, té una durada d'una pàgina, hi ha diversos tipus de vinyetes, bafarades i alguna onomatopeya; també s'hi pot observar alguna expressió facial i tot tipus de plans.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada